Het verschil tussen baksoda en soda kristallen

Share via Mail
Wat is nu precies het verschil tussen baksoda en sodakristallen? Er kan nogal wat verwarring ontstaan door de gelijke benaming, maar er is wel degelijk een heel belangrijk verschil tussen deze producten. Baksoda, ook wel zuiveringszout genoemd, is niet hetzelfde als sodakristallen. Ze doen in principe beiden wel hetzelfde: zuur binden. Sodakristallen zorgen ervoor dat het zuur 2 tot 3 keer sterker bindt dan baksoda. Dit zorgt ervoor dat sodakristallen een stuk sterker en agressiever reageren dan baksoda. Baksoda wordt regelmatig gebruikt in de keuken. Aangezien baksoda niet zo sterk en agressief is, kan je het gebruiken om te bakken, koken of voor beauty rituelen. Als je baksoda mengt met bijvoorbeeld citroen, dan wordt het een schuurmiddel dat heel veel aankan. Baksoda vind je in de meeste warenhuizen en is tevens ook te koop in de webshop van Het Poetsbureau - part of Glowi via de link onderaan. Sodakristallen zijn eerder een schoonmaakmiddel. Het is een krachtige ontvetter die je voor verschillende toepassingen kan gebruiken. Bijvoorbeeld: sodakristallen bij je witte was doen om de was wit te houden, als ontvetter voor de wasmachine,... Sodakristallen kan je niet gebruiken om te bakken, koken en voor beauty rituelen. https://www.poetsbureau.be/shop/product/baksoda/ Via onderstaande filmpje kom je op het YouTube-kanaal van Glowi uit waarin Liesbeth uitlegt hoe veelzijdig het gebruik van baksoda is. https://www.youtube.com/watch?v=F2JaTxi6GEc